Fressis.fi – Tekoäly-avusteinen kampanjatoteutus

Asiakas

Fressis on Suomen Syöpäyhdistyksen viestintäkokonaisuus, jonka kautta nuoret saavat tietoa, kannustusta ja tukea terveellisten elintapojen toteuttamiseen ja hyvään arkeen. Fressiksen aiheita ovat tupakkatuotteet, ruoka, liikunta, uni, seksuaaliterveys, arkirytmi, alkoholi, aurinkoterveys ja mielen hyvinvointi.

Työn kuvaus

Toteutimme Fressikselle kampanjan sähkösavukkeiden käytön ennaltaehkäisemiseksi. Puhuttelevaa ”Älä ole koekaniini”-slogania kantavan kampanjan tavoitteena oli lisätä nuorten tietoa sähkösavukkeista ja niiden haitoista, sekä tupakkateollisuuden keinoista houkutella nuoria sähkösavukkeiden käyttäjiksi. Kampanjan kohderyhmänä olivat 12–15 vuotiaat nuoret, jotka ovat riskissä aloittaa sähkösavukkeiden käytön. 

Taustatyössä hyödynnettiin fokusryhmiä

Fressis panostaa vahvasti nuorten osallistamiseen muun muassa sisältöjen suunnittelussa ja toteutuksessa. Näin haluttiin toimia myös ”Älä ole koekaniini”-kampanjan suunnittelussa.

Jo varhaisessa vaiheessa suunnitteluun osallistettiin kohderyhmään kuuluvien nuorten fokusryhmä, jolla kampanjan visuaalista ilmettä ja viestikärkeä testattiin. Fokusryhmä-tilaisuudessa kerättyjen näkemysten ja huomioiden pohjalta ilmettä vietiin kohderyhmää puhuttelevampaan suuntaan. 

Laadukkaan promptin kirjoittaminen oikean lopputuloksen löytämiseksi on avainasemassa tekoäly-avusteisissa tuotannoissa.

Tekoälyn hyödyntäminen visuaalisessa ilmeessä

Kampanjan visuaalinen ilme koostuu sloganin mukaisesti kolmesta erilaisesta tekoälyllä tuotetusta, kohderyhmän kaltaisesta koekaniinihahmosta kolmessa eri ympäristössä. Iltahämärään peittoutuneet kuvat täyttyvät höyrystä, jota eriväriset neonvalokyltit valaisevat.

Tekoälyn avulla pystyimme vaikuttamaan koekaniinien ulkonäköön, vaatetukseen sekä ilmeisiin. Tämän lisäksi pystyimme sijoittamaan hahmot toivottuihin ympäristöihin, joissa sähkötupakointia (tai tuttavallisemmin vapettamista) yleisimmin tapahtuu tai tilanteisiin, joissa ryhmäpaine vapettamiseen on suurta. Kampanjaan valikoituneet ympäristöt olivat: harrastustoiminta – futistreenit, vapaa-aika – skeittipuisto, koulumaailma – koulun wc-tilat. Tavoitteenamme oli, että kohderyhmään kuuluva voisi tunnistaa itsensä tilanteesta tai kuvasta.

Koska tekoäly ei yksin pystynyt toteuttamaan täysin valmista materiaalia, kampanjan visuaalinen ilme viimeisteltiin kuvankäsittelyn sekä animoinnin keinoin. Jälkikäteen materiaaleihin lisättyjä elementtejä olivat esimerkiksi värilliset, E-nesteen makua viestittävät höyrypilvet, ihmiskädet, sekä neonvalokyltit ja tekstit.

Toteutukset

Koska kampanjan kohderyhmälle ei voinut mainostamisen kautta kohdentaa kampanjaviestiä, kohderyhmää lähestyttiin nuorten seuraamien kanavien ja vaikuttajien kautta.

Moniulotteinen ja monikanavainen kampanja levisi paitsi Fressis.fi-sivustolla myös laajalti erilaisilla somealustoilla, kuten TikTokissa, Instagramissa, Snapchatissa ja YouTubessa. Lisäksi kampanjamateriaalia jaettiin yhteistyökumppaneille sekä kouluille jaettavaksi omilla kanavillaan.

Tutustu kampanjaan osoitteessa Fressis.fi

Fressis.fi Älä ole koekaniini kampanjan aineistototeutuksia.
Fressis.fi:n Tekoäly-avusteisen Älä ole koekaniini -kampanjatoteuksen aineistoja.

Piditkö näkemästäsi?

Tarvitsetko ehkä jotain samanlaista yrityksellesi tai palvelullesi? Lähetä meille yhteydenotto- tai tarjouspyyntö oheisella lomakkeella, tai ole meihin suoraan yhteydessä.

Ota yhteyttä - Anssi Muurimäki

Anssi Muurimäki

anssi(a)creativeday.fi
+358 400 796 229

Jätä yhteydenottopyyntö.

  Lisää työnäytteitä

  Vantaa - Yhteinen koulu -hanke

  Vantaan kaupunki
  Yhteinen koulu -hanke

  Kokemustoimintaverkoston brändi-uudistus

  Kokemustoimintaverkosto
  Brändiuudistus

  OP Ylä-Uusimaa
  Lanseerauskampanja

  CAP-Autokoulu
  Brändi-ilmeen uudistus

  CaTe Nordic Beauty

  Cate Nordic Beauty
  Brändi-identiteetti ja visuaalinen ilme

  Metsähallitus
  Älä narraa -kalastonhoitokampanja

  Perfetta

  Kotipizzan Perfetta.fi
  Ilme- ja sivustouudistus

  Syöpäjärjestöt
  Visuaalisen viestinnän konsepti

  Bun2Bun
  Brändi-ilmeen uudistus

  Erillisverkot vastuullisuusraportti

  Erillisverkot
  Vuosikertomus ja vastuullisuusraportti

  Kotiasemasi vantaalla valokuvanäyttely

  Vantaan kaupunki
  Kotiasemasi Vantaalla valokuvanäyttely

  Pinni.fi
  Sivustouudistus

  Chalupa
  Brändi-ilmeen uudistus

  Suomen osakeliitto

  Suomen osakesäästäjät
  Brändi-ilmeen uudistus

  Allbrands.fi
  Verkkokaupan suunnittelu ja toteutus